Testimonium

C C Blok
24-11-2019
Golfweek aan de Costa Balena was een groot succes. Veel geleerd door je opbouwende goede lessen en je individuele aanwijzingen. En met een leuke groep veel gedeeld en plezier geha...

Over GolfPleasure en Els van Hoeckel

Een Passie voor Golf, voor lesgeven, beter gezegd coachen en zij is een Vrouw die van Mensen houdt...

 

 

Bevlogen van het spelletje golf, heb ik besloten in 2006 mijn tennisracket aan de wilgen te hangen en het geven van tennislessen voor gezien te houden. Golf is namelijk nòg meer een spiegel van je karakter, hoe je in elkaar zit. Dat reflecteert onder andere in hoe jij informatie verwerkt, hoe jij beweegt (golft), hoe je omgaat met stress, wat je motiveert in het golfspelletje. Met andere woorden hoe jij je gedraagt op en om de golfbaan.

Mijn passie is golf en het van binnen naar buiten werken, bewust worden van wat er al is en daar mee aan de gang gaan. Zo werk ik al sinds ik 16 ben, maar dan met volleybal, tennis, basketbal, turnen en nu dan met golf. Kijken wat een mens raakt en in beweging zet. Waarom je de ene keer optimaal presteert en de andere keer verkrampt. Wat gebeurt er dan? En ik stel mij de vraag: " Hoe kan ik iemand spelenderwijs met een flinke dosis humor helpen daaraan voorbij te bewegen, letterlijk en figuurlijk"? Hoe kan ik de persoon die ik voor mij heb, spelenderwijs, op een natuurlijke en eenvoudige manier laten leren, zodat golfen voor iedereen haalbaar is. Ook degene die normaal gesproken buiten de boot valt.

Daarom heb ik naast de golfopleiding voor professional (WGTF en PGA B), verschillende opleidingen gevolgd met betrekking tot het mentale aspect ( Invloed van je karakter bij Yvette Hooites Meursing, Effeqtgroup met een zelfcoachingsconcept), Extraordinary Golf  (The Art of the Possibility) van Fred Schoemaker.) Maar ook heb ik de technische kant ontwikkeld zoals de Trackman cursus en TourTempo).

Ik ontwikkelde op deze manier mijn eigen stijl in coachen en begeleiden en dat doe ik nog steeds. Hoe breder je vlak hierin is, des te beter kan je afstemmen op de ander. Wat heeft de ander nodig, maar ook wat heb ik zelf nodig… Ontdekken waar je goed in bent, verdieping in jezelf en de ander. Afstemmen op de ander.

Met deze visie probeer ik ook mijn arrangementen, cursussen en experiences af te stemmen. Zoals het lesgeven aan mensen die normaal gesproken buiten de boot vallen en zich niet kunnen of durven in te schrijven voor een cursus.

Een passie voor golf en lesgeven, coachen, zodat golf voor iedereen haalbaar is!

 

 

 

 

Golf is Pleasure!