Golfles van Els van Hoeckel

‘Golf is een heerlijke en boeiende sport voor iedereen, ongeacht je leeftijd of je achtergrond. Mijn hele leven houd ik al van sport. Toen ik jaren geleden in aanraking kwam met golf, was ik meteen verkocht. Ik besloot al snel dat ik mij wilde verdiepen in golf en dat ik mijn passie en enthousiasme voor deze sport wilde overbrengen op anderen. Nu ben ik golfprofessional en geef ik les bij de Golfacademy van Golfbaan Bentwoud. 

Houd je net als ik van golf, wil je graag je techniek verbeteren of ben je misschien ergens onzeker over tijdens het spelen, dan ga ik graag met je aan de slag! Met diverse lesmaterialen, videoanalyses en oefeningen zoeken we samen naar de beweging, de swing die bij jou past. Elke golfer is namelijk uniek, en met jouw eigen stijl en natuurlijke beweging krijg je sneller vertrouwen, zowel in je techniek als je spel in de baan.  

Kom dus gezellig een keer langs, alleen of met vrienden, vriendinnen of collega’s. Vele soorten (groeps)lessen zijn mogelijk, of we verzinnen er samen een. Het wordt sowieso leerzaam en leuk!’ 

Sport was al van jongs af aan mijn lust en mijn leven, waarbij PLEZIER en SPELEN  voorop stonden. En vanuit die passie ben ik al op mijn 16de les gaan geven in allerlei balsporten zoals tennis, volleybal, basketbal. In 1996 startte ik met golf en heb in 2007 de 1e golfopleiding afgerond. Golf is een combinatie van mentaal, techniek, tactiek, materiaal en fysiek en daarom ben ik mezelf continue aan het ontwikkelen op al deze vlakken door middel van studie, bijscholing en zelf actief nog wedstrijden spelen. Met enthousiasme draag ik graag mijn brede kennis over op anderen, ongeacht het speelniveau, om ze weer stapje verder te brengen. Mijn missie is dan ook die fonkelende blik in de ogen te krijgen en het blije in de mens naar boven te halen.

Mijn filosofie

Golf is een technische sport. Veel mensen vinden het daardoor lastig om het te leren. “Grip, houding, polsknik, positie van de bal, linkerarm recht, heupen draaien - je moet ook aan zoveel dingen tegelijk denken!” Hoor ik vaak van leerlingen. 

Golf ís ook technisch, dat klopt. Maar mijn overtuiging is dat iedereen het kan leren. De golfswing is in veel opzichten namelijk een natuurlijke beweging - net zoals het gooien van een bal dat is.  Als golfprofessional leer ik jou de techniek aan, zonder je te bedelven onder al die technische termen. Ik leer je hoe je de juiste, natuurlijke beweging kunt voelen. En hoe je je club het werk kunt laten doen. Go! Op naar een swing die bij jou past!

Wat zijn mijn specialisaties?

• Met originele lesmaterialen probeer ik de golfbeweging duidelijk te maken.

• Aan de hand van praktische voorbeelden ga ik op zoek naar een beweging en stijl die bij iemand past, zodat zij meer vertrouwen gaan krijgen in de baan.

• Door gebruik te maken van video-analyses en Flightscope, kijk ik waar verbeterpunten mogelijk zijn.

• Ik probeer spelers in contact te brengen met andere spelers van gelijk niveau zodat zij zelfstandig kunnen genieten van dit mooie spel.

Wat is mijn motto/visie? 

Ik wil golfers plezier en vertrouwen geven in het spel zodat ik ze met elkaar zie genieten op onze baan. Als ik dat zie ontstaan, dan is mijn doel bereikt.